La Sportiva TC PRO

av Tommy Caldwell & Alex Honnold

Hösten 2018 hamnade Tommy Caldwell och Alex Honnold i rampljuset när de släppte varsin film om deras senaste och största projekt, kanske någonsin. Men även deras utrustning hamnade i fokus och speciellt klätterskorna de använde, TC Pro. Snabbspolar vi nu fram till denna höst 2021, så förutom att de båda två har satt klättring på kartan för en bredare publik, nu också en annan sak gemensamt, de har varit med och utvecklat den nya versionen av TC Pro! Köp den nya versionen här.

Nedan kan du läsa mer och se filmen om arbetet med utvecklingen av den nya versionen.

Tommy som 2008 var med och tog fram den första modellen (därav namnet ”TC Pro”), har nu tillsammans med Alex och La Sportivas designteam utvecklat en ny och förbättrad version av den redan legendariska skon. För Alex va det en självklarhet att delta i projektet då han redan använder skon regelbundet.

“Literally every climb of note that I’ve done has been in TC Pros. All the big link-ups, all the speed climbs, all the solos, everything is in TC Pros. You know, this is the most important shoe for me.” säger Alex Honnold.

Så vad har ändrats?

Den redan väldesignade skon har fått mer och förbättrat randgummi, mer gummi vid tårna för ökad hållbarhet, återvunna skosnören av nylon och ett nytt mikrofiberinlägg i plösen som gör att den inte rullar ihop sig när man sätter på skon samt en ökad ventilering av foten.

Nedan kan du se själv vad skillnaderna är genom att använda slidern. Gamla versionen till vänster och nya till höger.

Här kan du se en film från La Sportiva där Tommy och Alex pratar om arbetet att ta fram den nya versionen och deras egna tankar, idéer och feedback.