NYHET – Mantra

Extremt lätt klättersko som är skapad och designad för modern klättring inomhus

Mantra är den superlätta klätterskon skapad för både vardagsklättraren och proffsen, som älskar den mer moderna och dynamiska boulderingen och sportklättringen med mer parkourliknande rörelser. Kombinationen No-Edge och D-Tech gör att skon “smetar ut sig” på platta och rundade ytor, vilket ger bättre fäste på smears och större rundade grepp på väggen. Skon är tillverkad i mocka och saknar mellansula, vilket tillsammans med sin tunna yttersida om endast 1,8 mm gör att skon blir extremt flexibel och man känner verkligen vad man står på.

Nedan kan du läsa mer om No-Edge och D-Tech och se filmen om Mantra från La Sportiva.

Passform

För att du ska få ut så mycket som möjligt av Mantra, så är det viktigt att den sitter tight på foten. Tänk dig att Mantra ska sitta lite som en riktigt välsittande strumpa. La Sportiva klätterskor är generellt stora i storlekarna, så att gå upp en storlek kan vara att föredra.

No-Edge och D-Tech

No-Edge-konstruktionen innebär är att skon inte har några kanter, istället följer den fotens naturliga profil. Tillsammans med det tunna lagret gummi på skons framsida kommer foten i närmare kontakt med den yta du står på. Detta gör att man får bättre fäste och mer kontroll.

D-Tech ger samma funktionalitet som No-Edge fast på sidorna och på undersidan av skon. Dessa två i kombination gör att du kan stå riktigt säkert på rundade grepp och platta ytor.

No-Edge
D-Tech


Här kan du se en kort film från La Sportiva om Mantra.